cementdekvloeren

Cementdekvloer

Cementdekvloeren aanleggen is vakwerk

Een cementdekvloer is de afwerkvloer die bovenop de draagvloer komt te liggen. Deze is nodig om de ondervloer op hoogte te brengen of om een vlakke ondervloer te krijgen waarop later de vloerafwerking komt te liggen, zoals pvc-vloer, laminaat of vloerbedekking.

Wat is een cementdekvloer?
Een cementdekvloer bestaat uit een mix van zand en cement (vandaar ook wel eens de benaming zandcementvloer). Het is een snelhardende substantie die niet vloeit, maar met een spaan moet worden vlakgestreken. Het maken van een cementdekvloer is handwerk; en daarmee ook vakwerk.

Het voordeel van een cementdekvloer
Cementdekvloeren zijn de meest toegepaste afwerkvloeren. De voornaamste reden daarvoor is dat cementdekvloeren relatief snel en gemakkelijk kunnen worden gelegd. Bovendien zijn ze vochtresistent.

Onze vloeren worden machinaal of met de hand afgewerkt afhankelijk van de werksituatie. De vloeren worden vaak afgevlinderd om een sterkere toplaag te verkrijgen, ideaal wanneer er nog aan uw huis wordt gewerkt. Door de vloer te vlinderen voorkomt u het schraal lopen van de vloer en vermindert de kans op beschadigingen.

Kijk ook op, Cementdekvloer vlinderen Danny's vloeren

 

 

 

 

Cementdekvloer

vloerisolatie, Draagvloer, dekvloer, afwerkvloer
Opbouw vloer: vloerverwarming, dekvloer en pvc-vloer